Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Notícies
 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Horari Pont del Pilar

E-mail Print

Divendres: de 12 a 14 hores.

Dissabte: de 12 a 14 hores i de 17 a 19 hores.

Entrada gratuïta, no es pot veure l'audiovisual ja que està la sala ocupada per un taller programat.

Diumenge: de 12 a 14 hores. 

 

Quinzena cultural al Museu de la pauma

E-mail Print

 

Durant la primera quinzena d’agost el Centre de Desenvolupament Rural. Museu de la Pauma del Mas de Barberans és especialment actiu i proper a la gent del municipi, ja que s’organitzen presentacions, exposicions i activitats diverses adreçades a tots els públics. Una de les propostes va ser l’exposició Natura dibuixada de l’il·lustrador  Toni Térmens. Emmarcada dins la tercera edició del cicle Ebre, Art & Patrimoni que impulsa el Museu de les Terres de l’Ebre, i que en aquesta ocasió vinculava il·lustració i patrimoni. 

Read more...
 

Petjades "rupestres" amb fibres

E-mail Print

Pintures teixides en lloc de pintades. Més efímeres que les rupestres que han sobreviscut mil·lennis i inspirades, això sí, en els rituals prehistòrics dels antics pobladors d’aquestes contrades. Aquesta ha estat enguany la proposta de Fibrejant, el taller d’intervenció artística amb fibres vegetals, que cada any, en el marc del Fibres Campus, escampa escultures d’art efímer en diferents espais del Mas de Barberans.

Read more...
 

Sarrieta, llit, parabrises

E-mail Print

Aquí teniu les peces guanyadores del XII Certamen Internacional de les Fibres Vegetals. En aquesta edició es van presentar un total de 43 peces, 8 en la modalitat tradicional; 18 en l’artística; i 17, en la de disseny. Sarrieta, de Jesús Maria Quintero Gómez, es va emportar el primer premi de la modalitat tradicional. Està elaborada amb espart cru, espart picat i cànem. L’autor destaca la versatilitat d’aquesta peça desmuntable que igual servia al pagès per asseure’s i estirar-se quan estava desmuntada, com per posar-hi palla i gra perquè els animals hi mengessin.

Read more...
 

Paco Trepat: “Després de tants anys fent de cisteller, les mans em van soles”

E-mail Print

Paco Trepat (Lleida, 1954) porta la cistelleria a la sang. El seu avi i el seu pare eren cistellers i els seus dos fills li han seguit els passos creant la seua pròpia empresa, Coves a cabassos. Com ells, Paco Trepat va aprendre l’ofici del seu pare, primer com un joc i després ajudant-lo d’una manera continuada i disciplinada. Admet que en un moment de la seua vida va arribar a “detestar” la cistelleria i va començar a estudiar filologia, però quan tenia 30 anys l’ofici el va acabar “atrapant”. De fet, avui en dia és un dels pocs cistellers tradicionals que queden al país i porta molts anys participant al Racó dels Artesans del Mas de Barberans. Enguany, a més a més, ha estat jurat del Certamen Internacional de les Fibres Vegetals.

Per què es va barallar de jove amb l’artesania?

Perquè m’enganxaven massa sovint per a treballar a casa i això va fer que acabés avorrint-ho. És curiós però parlant amb altres artesans m’han dit el mateix que en algun moment de les seues vides van odiar l’artesania.

Read more...
 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  7 
  •  8 
  •  9 
  •  10 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 12
Tel. 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat