Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Històric d'exposicions
 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Històric d'exposicions

Altres exposicions que han passat pel Museu...Cistelleria de mar

E-mail Print

alt

Aquesta exposició pretén recollir i classificar totes les variants de nanses fetes amb la tècnica del teixit de malla triangular elaborades al litoral mediterrani dels Països Catalans. Deriva d’un treball de recerca molt més ampli engegat ja fa uns anys per Josep Mercader, el qual consisteix en preservar i documentar tots els materials, tècniques, paraules i formes per poder transmetre-les. L'exposició es va poder veure al Museu de la Pauma des del 2 d'agost del 2010 fins a finals de setembre.

 

De fibres vegetals i de natura

E-mail Print

Una exposició d'objectes inspirats en elements naturals, amb materials primaris, utilitzant vàries tècniques de teixir. És una petita mostra de mòbils, penjolls i altres objectes decoratius.

Es pot visitar a la 3ra planta del museu, fins el 30 de setembre. Entrada gratuïta.

Autora: Palmira Rius
Residència: Lleida

Contacte: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
http://www.palmirarius.com

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (cartell (3).pdf)cartell (3).pdf 557 Kb
 

Un tast de la col.lecció

E-mail Print

alt

Un tast de la col.lecció, és una selecció de peces que pertanyen al fons i que es guarden a la Sala de Reserva i Documentació,  es van poden veure a diferents espais del museu des del 18 de maig al 28 de juliol del 2010.  El Fons del Museu de la Pauma està integrat per diferents peces que es poden englobar en les següents seccions:  col.lecicó de referència d'objectes de pauma inventariats a Mas de Barberans, objectes d'altres centres productors de les Terres de l'Ebre, de Mallorca,...Peces guanyadors dels Certamens Internacionals de les Fibres Vegetals que cada any es celebra dins dels actes del Racó dels Artesans i d'altres peces de fibres vegetals provinents d'intercanvis o de demostracions artesanals que tenen lloc al Racó dels Artesans.

 

Artesanies alimentàries

E-mail Print

alt

Artesanies alimentàries locals. Del 27 d’abril al 28 de juliol es pot veure a la Sala Airosa del Museu de la Pauma de Mas de Barberans una exposició que conjugar l'abans i l'ara del que han estat les artesanies alimentàries a la població. L'abans ve representat per tres panells on s'explica el treball del blat, el mandongo tradicional i una petita història d'un molí. L'ara el representa un panell de la cooperativa, fotografies de carnisseries actuals i dels dos forns de pa que té actualment la població

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (plafo BLAT.pdf)plafo BLAT.pdf 820 Kb
Download this file (plafo COOPERATIVA.pdf)plafo COOPERATIVA.pdf 883 Kb
Download this file (plafo MANDONGO.pdf)plafo MANDONGO.pdf 733 Kb
Download this file (plafo MOLI.pdf)plafo MOLI.pdf 3625 Kb
 

Dones Ebrenques, les petjades d’un esforç.

E-mail Print

alt

Des del 27 d'abril i el 16 de maig de 2010 es va poder veure al CDR. Museu de la Pauma de Mas de Barberans l'exposició:  "Dones ebrenques, les petjades d'un esforç", una exposició que repassa diverses formes del treball de les dones a les Terres de l'Ebre s'inclouen exemples tant de treball productiu com reproductiu. L'Associació de Dones de Gandesa és qui gestiona la itinerància d'aquesta exposició.

A diferents  panells apareixen dones masovers: unes llatant, les altres fent mandongo, les latres fent ganxet, anant a l'hort, fent pa,.. visibilitzar el treball femení tant dins com fora de casa ha estat un dels objectius d'aquesta exposició.

 


Tel. 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat